Välkommen!

 

Här hittar du mycket information om och av Monica. Välj i menyn här till vänster för att komma vidare.

 

Åren går: Här kommer du att kunna läsa om djuren i zodiaken, djurkretsen som förklarar vilken betydelse varje år har. 

Zodiakens djur i tur och ordning är:

Råttan – Oxen – Tigern – Haren – Draken – Ormen – Hästen – Fåret – Apan – Tuppen – Hunden - Vildsvinet 

 

2012 var Drakens år.

Draken är det enda mytologiska djuret bland de tolv som ingår i zodiaken, djurkretsen i östasiatisk astrologi. Den symboliserar eld, auktoritet och makt – och yang, naturens manliga sida.

Draken är ett av de fyra mytiska djur som det också ofta hänvisas till: Draken rådde över himlen, Österns Fågel Fenix rådde över alla befjädrade fåglar, enhörningen över alla pälsdjur och sköldpaddan över alla med skal.

Draken tros ha huvud som en kamel med horn som en hjort, ögon som haren med vilda ögonbryn, skägg med långa strån, väldiga betar och en kropp som liknar ormens, täckt av blänkande fjäll som en karp. Fjällens antal är 9x9, ett lyckotal. Den har taggar längs ryggraden ända till munnen och tassar som en tiger med klor som en hök. I munnen har han en magisk pärla.

Ur drakens mun sprutar eld och ånga som förvandlas till moln, symbol för kosmiska krafter.

Draken är visast av alla djur och kan förvandla sig till vad som helst, från en liten silkesmask till ett monster som täcker hela himlen och gör jorden mörk.

De som är födda i Drakens år – speciellt pojkar – är friska, energiska och modiga, ärliga och känsliga, lånar inte pengar och inger förtroende. De är tillförlitliga och bryr sig inte om smicker och löst prat. De är eftertänksamma. De ägnar sig ofta åt sådant som blir till nytta för andra.Eftersom Draken är det starkaste djuret i zodiaken tror man att de som är födda i dess tecken får uppleva harmoni, rättfärdighet, välgång och ett långt liv.

 
stäng